Al Di'Eron

2016-05-22

e: Diero Lux N 1280 u: Al Daqueen - Sambesi 9063

Foto: Stina Nilsson
Foto: Stina Nilsson

Eron är Solklintens härliga hingst. Han tycker han är den vackraste av dom alla och att alla brudar vill ha honom. Eron är en mysig kille som älskar uppmärksamhet och att få hoppa. Vi hoppas på en rolig och spännande framtid med denna pojk. Hans utbildning går framåt och han har gjort ett antal starter i hoppning, startat dressyr och fått visa upp sig på utbildning för nya dressyrdomare. 

Resultat:
Tävlat 120 cm hoppning, placeringar 110 cm och placering LB dressyr.

Ägare & Uppfödare:
Ingela Hägg

Foto: Sara Hägg
Foto: Sara Hägg
Foto: Falkenbergsfoto
Foto: Falkenbergsfoto
Foto: Sara Hägg
Foto: Sara Hägg

Eron är efter den kända hingsten Diero Lux N 1280 som rids på internationell nivå av Stephanie Holmén. Diero Lux N har de senaste tävlat upp till internationell 5 * nivå med fina placeringar, i februari 2020 vann han sin första 150 cm tillsammans med Stephanie som kommer att fortsätta matcha honom inför framtida uppgifter på de internationella arenorna. Diero Lux N är född 2011 och har blivit A premierad på grund av sina goda avkommemeriter med flera högt bedömda avkommor. De äldsta har redan tagit placeringar i internationell sport, Diero Lux N präglar sina avkommor via sin fina typ, fantastiska lynne och höga ridbarhet.

Erons mor är Al Daqueen som hann tävla upp 110 hoppning och var kvalificerad för CNC* i sina unga år, innan hon var med om en olycka och fick en skada i korset som gjorde att hennes satsande karriär fick avslutas. Hon hoppade med lätthet banor på 120-130 cm och bjöd på allt som fanns ute i terrängen utan minsta tveksamheter.

Erons morfar är den kända skäckhingsten Sambesi 9063 som föddes 1988 och blev i runda slänger upp mot hela 30 år gammal innan han lämnade jordelivet. Sambesi har egna tävlingsmeriter upp till 150 cm hoppning med flertalet placeringar och segrar i 140 cm. Han har många avkommor på högre nivå och har lämnat vidare sin vackra skäckfärg till flertalet avkommor. Sambesi godkändes i Holland och 7 tyska förbund i sin ungdom och med tiden så blev han en av dom första skäckhingstarna att godkännas för Svenskhalvblodsavel (SWB). Bland avkommorna efter Sambesi finns bl.a. 3 godkända hingstar i Tyskland samt att 65 % av fölen är bedömda med premie i Tyskland. Sambesi är bedömd med 9 på typ och trav i Tyska 70-dagarsprovet.

Planen med Eron har varit att han skulle visas i Tyskland våren 2020, men då coronan började eskalera ställdes de in och det skjuts upp till att världen har stabiliserats igen, där av är inte Eron visad. Han har gått både 3 års test samt bedömd i uttagningen för Unga Fälttävlanstalanger som SWB. Eron är en något kraftigare kille på 169 cm i mankhöjd. Han rör sig lätt, smidigt, hoppar med spänst och trivs med allt vad man väljer att göra med honom. ​Han har tävlat upp till 120 cm hoppning under 2022 och är utbildad upp till MSV dressyr, men inte startad mycket dressyr då vi satsar mer på hoppningen tävlingsmässigt. 
​​​​​​

Betäckning med "Eron" 2023

Vi tar emot ett litet antal med ston i lämplig storlek. Vi fokuserar på Eron's utbildning och tävling, där av tar vi inte hem mycket ston till honom. Ta gärna kontakt med oss om du är intresserad så ser vi hur det ser ut.

Kostnad 2023 (pris utan inräknad moms)

 

Språng 1700 kr ............................
Dräktig 90-dygn 4000 kr
Uppstallning  80 kr /dygn

Eron  110 cm. 

Erons första 120 cm. 

loading...

Al Di'erons avkommor

Några bilder på avkommor efter vår fina Eron som ägarna har skickat till oss. Vi blir superglada att ägarna låter oss att få följa dom små med bilder/filmer.

loading...